След 17.00 ч. днес ще може по електронен път да се

...
След 17.00 ч. днес ще може по електронен път да се
Коментари Харесай

От днес ще може да се запазва час за ваксинация онлайн |

След 17.00 ч. през днешния ден ще може по електронен път да се резервират час и дата за имунизиране против COVID-19. Работата на електронния указател беше демонстрирана от представители на " Информационно обслужване " АД пред министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, съобщи БТ

Системата работи със седмица напред, което значи, че в случай че през днешния ден бъде направена регистрацията, първата опция за имунизиране ще бъде след 7 дни.

Желаещите би трябвало да попълнят персоналните си данни, да попълнят формуляр за осведомено единодушие и посредством мейл или малко известие по телефона ще получат информация за непокътнатите дата и час . Гражданите могат да показват или да не показват желаната от тях ваксина.

В мобилното приложение може да се направи и избор на имунизационен център . Двайсет и четири часа преди непокътнатия час ще бъде изпращано известие за увещание за идната ваксина.

Чрез приложението няма да може да се резервират дата и час при персоналните лекари , тъй като спецификите на практиките им са разнообразни и не можем да намерим уеднаквен метод, какъвто се ползва във имунизационните центрове, изясни министър Ангелов.

По думите му при идващите доставки от имунизациите ще бъдат разпределени по-големи количества при персоналните лекари. Ангелов акцентира, че даже и при изработен избор за избрана ваксина, по-късно дружно с лекаря ще се разиска дали тя е най-подходяща за дадения пациент.

Системата за опазване на час и дата за имунизиране е част от националната здравно-информационна система.
Дори и при непокътнат час, има опция човек самичък да го промени и по този начин ще освободи място за различен, изясни министър Ангелов.

Той разяснява още, че и през днешния ден има случай на непредвидимост в организацията на имунизирането - в лечебно заведение, в което е трябвало да се имунизират 90 представители на изборни комисии, са се явили 46, уточни той.

Дали сме опция да се търсят идващите подред представители на секционните изборни комисии, добави министър Ангелов. Към момента над 107 хиляди от имунизираните са над 65-годишна възраст.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР